Nieuws

Officiƫle opening Beweegloket op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag

31 oktober 2017 / Zaterdag 4 november om 11.00 uur

Op 4 november verricht wethouder Rabin Baldewsingh om 11.00 uur de officiële opening van het beweegloket op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Het loket adviseert en begeleidt Hagenaars met een beperking naar een passende sport- of beweegactiviteit. Het beweegloket is een initiatief van Sophia Revalidatie, Stichting MEE, De Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan, het Kenniscentrum Sport, de Dirk Kuyt Foundation en de Gemeente Den Haag.


Friends4sports

Het project Friends4sports van het lectoraat Revalidatie van De Haagse Hogeschool en Sophia Revalidatie sluit aan bij het beweegloket. Friends4sports ontwikkelt een laagdrempelig, geïntegreerd, innovatief, uitdagend, doelmatig en betaalbaar sport- en beweegaanbod om mensen met een beperking of chronische aandoening ‘ín beweging’ te krijgen. Hierbij fungeren studenten van De Haagse Hogeschool als ‘maatje’ om mensen met een beperking te begeleiden naar een geschikte beweeg- of sportactiviteit.
 

Sportmarkt

Ter gelegenheid van de officiële opening wordt er op zaterdag 4 november van 10.00 - 13.00 uur een Sportmarkt georganiseerd. De sportmarkt is een speciale sportinstuif voor jong en oud met een beperking waarbij iedereen in korte tijd op een laagdrempelige manier kennis kan maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten. Iedereen is van harte welkom om mee te doen of te komen kijken naar allerlei aangepaste sport- beweegactiviteiten, ook rolstoelsporten. Op het programma staat onder andere judo, atletiek, voetbal, korfbal, rolstoeldans, hockey, roeien en een wandelcircuit.