Nieuws

Parkinson Informatiedag Roessingh druk bezocht

13 oktober 2015

Op zaterdag 3 oktober vond in Roessingh, Centrum voor Revalidatie de tweede Parkinson Informatiemarkt plaats. Ruim 180 geïnteresseerden uit heel Twente woonden deze informatieve dag bij. De organisatie was in handen van Roessingh, het MST en het ZGT.
 
Neurologen van het MST en ZGT verzorgden presentaties over de gevolgen van Parkinson en de nieuwste behandelmogelijkheden met medicijnen en diepe hersen stimulatie. Een klinisch psycholoog van het MST besteedde hierna uitgebreid aandacht aan de psychische en sociaal-emotionele aspecten van Parkinson, zowel voor de patiënt als de omgeving. De Universiteit Twente liet het publiek kennismaken met de mogelijkheden van de smartglass, een slimme bril, bij Parkinson.
 
Aansluitend aan de presentaties was er een informatiemarkt met stands over het zorgaanbod en therapieën voor mensen met Parkinson. Verschillende zorgorganisaties uit de regio en patiëntenverenigingen waren hier aanwezig om uitleg en informatie te geven. Ook vanuit Roessingh waren verschillende therapeuten aanwezig, om de bezoekers te infomeren over de mogelijkheden van onder meer fysiotherapie, logopedie, muziektherapie, psychologie, maatschappelijk werk en autorijden met Parkinson.