Nieuws

​Patiënten gezocht om mee te helpen aan het verhaal over de revalidatie

09 juli 2020

Update 27 juli 2020
We hebben inmiddels al een flink aantal aanmeldingen gekregen van enthousiaste revalidanten. Daar zijn we blij mee. De groep is bijna vol. We hebben vooral aanmeldingen ontvangen van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Omdat we graag een verhaal willen krijgen dat al onze patiëntgroepen weerspiegelt, nodigen we vooral revalidanten met andere diagnoses uit te reageren. We hebben nog ruimte voor een paar mooie verhalen in deze sessie.  

Een goed verhaal
De medisch specialistische revalidatie is een onmisbaar medisch specialisme voor  mensen die als gevolg van aangeboren aandoening, een chronische ziekte of een ongeval lichamelijk beperkt zijn of hersenletsel hebben opgelopen. In de revalidatie-instellingen (revalidatiecentra, revalidatie-afdelingen in ziekenhuizen en enkele zelfstandige behandelcentra) helpen we deze mensen zo goed mogelijk te herstellen en (weer) deel te nemen aan het dagelijks leven. De afgelopen jaren is gebleken dat wij als sector moeite hebben ons mooie verhaal helder en eenduidig over te brengen. Daarom werken we met twee externe bureaus, Brut Communicatie en Sabel Communicatie, aan een goed verhaal over onze sector, een corporate story. Hiermee kunnen we onze sector sterk neerzetten.

Sessie voor patiënten
Deze corporate story bedenken de twee bureaus niet zelf, maar maken zij met zoveel mogelijk inbreng van mensen uit onze sector: patiënten, professionals en stakeholders. De bedoeling is dat er op deze manier een verhaal ontstaat, waarin iedereen zich herkent en dat gezamenlijk uitgedragen kan worden. Brut en Sabel Communicatie organiseren op dinsdag 8 september van 15.30 – 17 uur een online sessie speciaal voor mensen die revalideren of gerevalideerd hebben bij een revalidatie-instelling. Heeft u in een klinisch of poliklinisch gerevalideerd in een revalidatiecentrum, ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum meldt u zich dan voor deze sessie aan.
 
In deze speciale sessie gaat u met elkaar in gesprek over uw ervaringen met medisch specialistische revalidatie. Wat maakte uw revalidatieperiode bijzonder? Wat heeft uw behandeling u gebracht? Wat was voor u de meerwaarde? Aan de sessie nemen maximaal 15 personen deel. U krijgt het uiteindelijke verhaal te zien en de mogelijkheid om hier nog feedback op te geven. 

Waar en wanneer
Dinsdag 8 september van 15.30 - 17.00 uur, online. 

Meld u nu aan
Wilt u een bijdrage leveren aan de corporate story? Geeft u zich dan uiterlijk vrijdag 28 augustus aanstaande op voor deze sessie. Dat kan via bureausecretariaat@revalidatie.nl.  We zouden het op prijs stellen als u daarbij vermeldt bij welke revalidatie-instelling u revalideert of gerevalideerd heeft. Met deelname aan dit traject levert u niet alleen een zinvolle bijdrage aan het verhaal over de medisch specialistische revalidatie, maar het is ook erg leuk en inspirerend!