Nieuws

Reade behaalt alle VIPP2-doelen

13 december 2019 / Reade sluit de VIPP positief af met het behalen van de doelstellingen A2 en A3 uit het digitale stimuleringsprogramma VIPP.

VIPP A2 en A3 gaat om het deel ‘Patiënt & Informatie’. Het betekent dat Reade via het cliëntportaal mijnReade de persoonlijke informatie van cliënten toont. Zo vinden cliënten in het portaal bijvoorbeeld informatie uit hun medisch dossier, zoals hun diagnose, verslagen van behandelingen, correspondentie, medicatie en lab- en radiologie uitslagen. Daarnaast ziet men de contactgegevens, poli(klinische) afspraken, vragenlijsten, informatiefolders en een overzicht van alle functionarissen die hun medisch dossier hebben ingezien in de afgelopen 6 maanden. Op dit moment bekijkt zo’n 34,5% van de cliënten hun gegevens in mijnReade. In een maand zijn dat ruim 2000 cliënten.

Regie bij de cliënt
Marleen Lannoo, projectleider van het VIPP-programma bij Reade, is trots op het behalen van alle VIPP2 doelstellingen. “Met het behalen van de laatste onderdelen voldoet Reade volledig aan de eisen van VWS. Dit betekent dat we als centrum inmiddels zoveel informatie Duppen met cliënten en de apotheek, dat Reade klaar is voor de toekomst. De basis is gelegd om de digitalisering van zorg verder uit te bouwen”.

Voor meer informatie over de implementatie van de VIPP modules kunt u contact opnemen met Marleen Lannoo, projectleider VIPP en adviseur Informatieveiligheid: m.lannoo@reade.nl.