Nieuws

Revant en FoodforCare lanceren nieuwe voedingsformule

27 september 2018

Revalidatiecentrum Revant en voedingsformule FoodforCare zijn per 1 oktober een samenwerking aangegaan. Revant neemt het voortouw binnen de specialistische revalidatie door voeding aan herstel te koppelen. De samenwerking kent drie pijlers: revalidantgericht, innovatief en bewezen succes.

Revalidant centraal
Binnen de specialistische revalidatie is geen voedingsformule bekend die aansluit bij de huidige wensen en voedingsbehoefte van revalidanten. Revant en FoodforCare nemen daarom de stap om een nieuw voedingsaanbod te ontwikkelen. De voedingswaarden van dit aanbod worden toegespitst op de behoefte van de verschillende revalidantengroepen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de beschikbare wetenschappelijke kennis. Daarnaast worden intern meerdere onderzoeken uitgevoerd om te komen tot een voedingsconcept dat gebaseerd is op bewezen succes.

De ontwikkeling richt zich op de voedingswaarde van gerechten in relatie tot herstel; daarnaast wordt het ‘welbevinden’ gemeten van de revalidant. Oftewel: lekker eten en drinken kan een wezenlijk verschil maken, juist wanneer het nodig is.

Cyclus van zes weken
Om te voorzien in een langere opnameduur is een cyclus van zes weken ontwikkeld. Hierin zijn de voedingswaarden specifiek afgestemd op het hersteltraject van de revalidant. Op basis van metingen (waaronder eiwitopname) is een menu gemaakt van zes eetmomenten over de dag bestaande uit ontbijt, lunch, avondmaaltijd en tussendoortjes.

FoodforCare kookt met uitsluitend verse ingrediënten en maakt gebruik van aantrekkelijk servies waardoor de revalidant de goede kwaliteit beter ervaart tijdens de maaltijdenmomenten. Om revalidanten te stimuleren tot beweging worden de gerechten buiten de rustkamers geserveerd.

Met de ontwikkeling van een revolutionair nieuw voedingsconcept voor revalidanten beogen Revant en FoodforCare een optimale kwaliteit binnen specialistische revalidatie neer te zetten waarbij eten en drinken een aantoonbare bijdrage levert aan het herstel.