Nieuws

Revant start-, finish én etappelocatie voor Hersenletsel on Tour

11 april 2019

Op dinsdag 9 mei gaat de zesdaagse fietstocht Hersenletsel on Tour van start. Een fietstocht voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel door mensen met niet-aangeboren hersenletsel, door Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland.
 
Met dit evenement wordt onder meer aandacht gevraagd voor diverse hersenaandoeningen, bekend als Niet Aangeboren Hersenletsel, kortweg NAH. De fietstocht wordt jaarlijks in wisselende provincies gereden. Daarbij worden revalidatiecentra of verpleegcentra aangedaan, waar de zorg voor NAH een belangrijke plaats inneemt.
 
Deelnemers
Er wordt per dag 50 kilometer gefietst door enthousiaste deelnemers, veelal getroffen door diverse vormen van NAH, en hun lotgenoten. 25 fietsers rijden de gehele tour, waarvan een deel met aangepaste lig- en duofietsen. Daarnaast zijn er elke dag een aantal wisselende gastfietsers, die één etappe meerijden. Het aantal deelnemers is beperkt vanwege de prikkelgevoeligheid van deelnemers met NAH.
 
Fietsroute
Het revalidatiecentrum Breda van Revant medisch specialistische revalidatie is startlocatie in Breda. Hier wordt op donderdag 9 mei om 10.30 uur het startschot gegeven door Miriam Haagh, wethouder Gezondheid, Wijkaanpak en Leren, samen met een van de werkgroepleden van Breinlijn, het gratis loket voor vragen over hersenletsel in West-Brabant.
 
Vrijdag 10 mei wordt er gefietst naar Goes, waar de fietsers om 17.00 uur arriveren bij Revant revalidatiecentrum Lindenhof. Zaterdagochtend 11 mei stappen de deelnemers daar om 10.00 uur weer op de fiets. Op dinsdag 14 mei, de Europese Dag van de Beroerte, fietsen de deelnemers de 6e etappe naar Breda, waar rond 16.00 uur wordt gefinisht bij het revalidatiecentrum van Revant. De volledige fietsroute vindt u op www.facebook.com/hersenletselontour.

Donaties
De organisatie wil met deze sportieve uitdaging ook graag sponsorgelden werven voor revalidatie fiets- en loopmiddelen. In beweging komen en blijven is voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel van groot belang. Donaties kunnen worden gedaan op rekeningnummer NL 82 INGB 0006 6523 56 ten name van Hersenletsel on Tour.
 
Meer informatie
Meer informatie over deze fietstocht vindt u op http://hersenletselontour.nl/