Nieuws

RMC Groot Klimmendaal onderdeel van alliantie

07 september 2015

RMC Groot Klimmendaal behoort nu tot de alliantie van Revalidatie Friesland en Libra Revalidatie & Audiologie. Door de samenwerking van de drie revalidatiecentra kunnen we nu onze kennis bundelen voor de gezamenlijke doorontwikkeling van leerlijnen voor revalidatieprofessionals. Hiermee zetten de instellingen een onderscheidende opleidingsstandaard neer voor de revalidatiesector.

Op 27 augustus jl. gaven twee medewerkers van Revalidatie Friesland de aftrap van de samenwerking tijdens een startbijeenkomst in de theaterzaal van RMC Groot Klimmendaal in Arnhem. De sprekers namen ons mee in hun ervaringen binnen de alliantie. Een onderdeel van de alliantie is het Revalidatie Leerplein. Dit is een digitale leeromgeving waarin professionals van de drie revalidatiecentra zelfstandig en in hun eigen tempo leren waar en wanneer ze willen. Binnen de leeromgeving zijn de leerlijnen uitgewerkt in e-learning modules.

Naast het Revalidatie Leerplein bevatten de leerlijnen ook andere onderdelen, zoals: vaardigheidstrainingen, intervisiebijeenkomsten, symposia en cursussen. Het doel van de leerlijnen is dat startende professionals voortaan uniform, efficiënt en deskundig worden opgeleid en dat ervaren professionals zich verder kunnen ontwikkelen en specialiseren in het revalidatievak.