Brandwonden

Bij brandwonden kan sprake zijn van verschillende complicaties. Behalve de huid kunnen diverse organen zijn aangetast of belast. Ook is het vaak moeilijker om te bewegen omdat de huid strakker en minder soepel is.
De meeste patienten kunnen na de acute periode in het ziekenhuis naar huis. Maar soms lukt dat niet omdat er te veel beperkingen zijn bijvoorbeeld aan handen of benen om zelfstandig te functioneren. Dan gaat de patiënt naar het revalidatiecentrum.


Het is belangrijk dat er bij brandwonden al vanaf het begin vanuit het revalidatieperspectief wordt gekeken. Bijvoorbeeld als het gaat om een goede lighouding om te voorkomen dat de patiënt doorligplekken, spitsvoeten of andere contracturen krijgt. Ook motiveren is enorm belangrijk omdat een vroege revalidatie meetelt in het te behalen eindresultaat. Daarom wordt naast bijvoorbeeld de fysiotherapeut ook een psycholoog ingezet.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met een revalidatie-instelling. U kunt ook contact opnemen met de Brandwondenstichting of de Vereniging voor mensen met brandwonden