12 januari 2023

Revalidatie Nederland (RN) organiseert een digitale tweedelige intervisiereeks over horizontaal toezicht en verantwoord declareren. Hierbij nodigen we de bestuurders, financials en AOIC’ers van leden van RN uit om zich op te geven voor (een van) de bijeenkomsten.

RN merkt dat er veel vragen leven over horizontaal toezicht en verantwoord declareren. Wat is het, wat zijn de verschillen, wat is de rol van zorgverzekeraars en vooral: hoe kunnen we het inzetten? RN wil in een tweedelige digitale intervisiereeks ingaan op deze vragen.

Opfrissessie

De reeks start met een ‘opfrismoment’ om het geheugen op te frissen over de voorgeschiedenis en middelen die beschikbaar zijn voor risicobeheersing. Bij veel instellingen is bijvoorbeeld het gebruik van het verantwoord declareren risicokader tijdens de coronaperiode naar de achtergrond geschoven. Deze eerste sessie is bedoeld voor bestuurders, financials en AOIC’ers. Aan het eind van deze sessie worden er drie vragen meegegeven als huiswerk:

Intervisiesessie

Een maand later volgt een tweede intervisiesessie voor de financials en AOIC’ers (gebruikers van het kader; dus geen bestuurders), om deze vragen samen te bespreken en ervaringen en tips uit te wisselen. Ook zijn er mogelijk lokale aanvullingen op het risicokader gedaan, die we in de landelijke set risico’s kunnen opnemen om zo het risicokader aan te vullen. Tijdens deze sessie peilen we de ook de behoeften aan een vervolg.

Planning

De planning van de tweedelige digitale intervisiereeks is als volgt:

Aanmelden

Bestuurders, financials en AOIC’ers werkzaam voor een van de leden van Revalidatie Nederland kunnen zich aanmelden.

INSCHRIJVING GESLOTEN. De digitale intervisiereeks heeft inmiddels plaatsgevonden.

Meer nieuws