Revalidatie Nederland vertegenwoordigt de hele revalidatiesector en behartigt de belangen van revalidatie-instellingen bij zorgverzekeraars en politiek. Als lid krijg je een platform, ondersteuning op diverse beleidsterreinen en profiteer je van een heldere externe profilering. Ook beslis je mee over het beleid van de vereniging via de algemene ledenvergadering, die vier keer per jaar plaatsvindt.

Enkele voordelen op een rij:

Criteria leden

Om lid te worden van Revalidatie Nederland moet je instelling aan een aantal eisen voldoen. In de eerste plaats biedt je instelling Medisch Specialistische Revalidatiezorg en vinden behandelingen plaats volgens wetenschappelijke standaarden. Dit in overeenstemming met wet- en regelgeving voor medisch-specialistische revalidatiezorg. 
 
Daarnaast moet je instelling een kwaliteitsvisitatie van de Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) ondergaan. De revalidatieartsen van je instelling worden getoetst aan het Algemeen Beroepskader. Ook beschikt je als lid over een HKZ-certificaat medisch specialistische revalidatiezorg, NIAZ-accreditatie of een gelijkwaardig kwaliteitscertificaat of accreditatie.

Jaarlijkse bijdrage lidmaatschap

Als lid betaal je een jaarlijkse bijdrage. De bijdrage wordt per instelling – aan de hand van de omzet – vastgesteld door de ledenvergadering. Wil je weten hoe hoog de bijdrage van jouw instelling is? Neem dan contact op met het landelijk medewerkers bureau.   

Lidmaatschap aanvragen

Wil je meer informatie of een lidmaatschap aanvragen? Neem contact op via info@revalidatie.nl.