De Nederlandse Vereniging voor Revalidatie (VRA) maakt zich sterk voor de wetenschap. Wij bevorderen, stimuleren en ondersteunen de implementatie van wetenschappelijk onderzoek en innovaties in de revalidatiezorg.

Dit doen we onder meer door congressen te organiseren en prijzen uit te reiken voor wetenschappelijk onderzoek en innovaties in de revalidatiezorg. Ook brengen we een wetenschappelijk tijdschrift uit: het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde.

Vragen?

Vragen met betrekking tot de wetenschap binnen de revalidatiegeneeskunde kun je mailen naar weco@revalidatiegeneeskunde.nl.

Congressen

De VRA organiseert twee per jaar een congres: in het voorjaar het eendaagse Colloquium en in het najaar het meerdaagse jaarcongres Dutch Congress of Rehabilitation Medicine (DCRM).

Innovatie

De visie van de VRA Commissie Wetenschap en Innovatie op innovatie sluit nauw aan bij die van de Federatie Medisch Specialisten. Vernieuwing is de sleutel tot kwalitatief hoogwaardige en toegankelijke zorg. Nu én in de toekomst. Innovatie is de ontwikkeling en toepassing van vernieuwing in de praktijk en kent vele vormen: producten, behandelmethoden, modellen en sociale veranderingen. Vernieuwing ontstaat overal, binnen de medisch-specialistische zorg en daarbuiten. Een actieve rol van revalidatieartsen in nauwe samenwerking met patiënten, behandelaars, onderzoekers en bedrijven is daarin essentieel. Innoveren doen we samen.

Als zorgprofessional wil je onafhankelijk kunnen afwegen hoe je patiënten behandelt. In de relaties die je aangaat met leveranciers van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen heb je automatisch te maken met hun financiële belangen. Wanneer voldoet een financiële relatie met een leverancier aan de normen? En wanneer is sprake van belangenverstrengeling? Om dat te bepalen kun je gebruik maken van de een beslishulp en veel meer informatie op de website hoeblijfikonafhankelijk.nl.

Prijzen

Uitgelichte NTR artikelen

Nederlands tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde

Het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde (NTR) is een wetenschappelijk tijdschrift dat vijf keer per jaar wordt uitgegeven onder redactie van de VRA. Leden van de VRA ontvangen dit blad automatisch.

Actueel

Agenda

Workshop innovatie

Nijmegen
18 april – 13:30 uur

NVDG scholingsdagen

Enschede
20 april – 21 april