10 november 2023

Nienke Kerver is genomineerd voor de TESC Award en zal daarom namens de VRA afgevaardigd worden naar het ESPRM-congres in april 2024 in Ljubljana om mee te dingen naar de Europese TESC Award met haar Free Paper presentatie The development, implementation, and pilot-testing of a patient decision aid regarding terminal devices for people with upper limb absence: the PDA-TULA.

Eénmaal per twee jaar mag de VRA een kandidaat nomineren voor de Europese TESC Award voor de beste wetenschappelijke prestatie en klinische onderzoek doen. Kandidaten moeten in opleiding zijn voor revalidatiearts of recent de opleiding hebben afgerond. De kandidaat mag een presentatie houden in een internationale competitie op het ESPRM congres, in dit geval van 23 t/m 27 april in 2024 in Ljubljana. Ieder Europees land mag een genomineerde sturen om in aanmerking te komen voor deze prijs. Alle genomineerden zullen in 15 minuten hun onderzoek presenteren, waarna een winnaar wordt gekozen.

De VRA nomineert ditmaal één van de vier kandidaten voor de beste free paper prijs van het DCRM 2023: Nienke Kerver. Met deze nominatie wordt Nienke door de VRA uitgenodigd om als afgevaardigde vanuit Nederland deel te nemen aan de TESC Award. 

De VRA wenst Nienke veel succes bij haar presentatie op het ESPRM 2024 in Ljubljana.

Meer nieuws