1 december 2023

Groningse hoogleraar actieve leefstijl en revalidatiegeneeskunde van het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) Rienk Dekker is, naast zijn aanstelling in het UMCG Centrum voor Revalidatie, als onderzoeker verbonden aan Basalt. Hij is als promotor van twee ambitieuze promotietrajecten betrokken bij het onderzoeksprogramma ‘Basalt in Beweging’.

De onderzoeksgroep bestaat uit Lisenka te Lindert en Desi Stokman-Meiland als promovendi en dr. Aleid de Rooij, dr. Monique Berger en dr. Jorit Meesters, als onderzoeksbegeleiders.
Beide promotieonderzoeken focussen zich op de vraag hoe mensen die revalideren in beweging te krijgen en te houden zijn. Met name op het gebied van de hiermee verbonden gedragsverandering valt nog veel terrein te winnen. In de nu ontstane formele samenwerking wordt hier hard aan gewerkt.

Fotografie: Basalt
Van links naar rechts: Rienk Dekker, Aleid de Rooij, Jorit Meesters, Asa Mennema, Monique Berger, Jose van der Meulen, Desi Stokman, Lisenka te Lindert

Rienk Dekker: “Er is onomstotelijk aangetoond dat bewegen een positieve invloed heeft op het lichaam. We weten ook dat revalidanten die zich fitter voelen, sneller en beter herstellen. Maar hoe krijgen we onze patiënten in beweging? Dat is de vraag waar we samen een antwoord op gaan zoeken.”

Lees verder op de website van Basalt

Meer nieuws