Meer tijd en kwaliteit voor de patiënt. Meer werkplezier. Efficiënter werken. Zie daar drie doelen waarvoor de VRA zich sterk maakt. De realisatie ervan komt een stuk dichterbij als de registratielast – al jaren een doorn in het oog – verminderd wordt. Het is de hoogste tijd om hier werk van te maken. Als de VRA, zowel met het bestuur, de commissies, de werkgroepen en de revalidatieartsen zelf. Maar ook in samenwerking met instellingen, overheidsinstanties en verzekeraars. Ons credo: (Ont)regel de revalidatiegeneeskunde!

40% van de werktijd kwijt aan administratie

Medisch specialisten zijn gemiddeld 40% van hun totale werktijd kwijt aan administratieve handelingen. Dat blijkt uit een verdiepend onderzoek van de Federatie van Medisch Specialisten, de VvAA en HRMO. Meer dan de helft van deze administratieve handelingen worden als niet zinnig ervaren. Het onderzoek vormde de aanleiding voor het project ‘(Ont)regel de zorg’. De VRA heeft zich bij dit landelijke initiatief aangesloten. De Beroepsbelangencommissie (BBC) heeft in het kader hiervan een enquête uitgezet bij alle medische staven om de registratielast te inventariseren. Uit de reacties kwam onder andere naar voren dat het lastig is in het oog te houden wat administratieve regels zijn, EPD-problematiek, ervaringen met de behandelmodules en bijvoorbeeld overlast door machtigingen.

Trechter van Verdunning

De Trechter van Verdunning helpt om de noodzaak, werking en doelmatigheid van bestaande en nieuwe registratie te bepalen. 

Meldpunt registratieoverlast

Wil je nieuwe registratielast melden waar volgens jou de VRA iets in kan betekenen? Bijvoorbeeld een nieuwe machtiging of registratie-eis die in jouw ogen niet zinnig is of veel kostbare tijd opslokt? Meld het ons dan!

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.