Cindy Kuijper (27) kan niet zeggen hoe het voelt om een herseninfarct door te maken. Toch heeft ze er twee gehad. In de nacht van 2 op 3 maart 2016, terwijl ze sliep. Het begin van een periode waarin al haar zekerheden wegvielen. Nu, ruim twee jaar later, staat Cindy mede dankzij Brains4U weer positief in het leven.

‘In de dagen na de infarcten kon ik haast niets meer. Niet goed lopen, niet praten. De linkerzijde van mijn lichaam was verdoofd. Niet verlamd, maar totaal gevoelloos. Het gebeurt niet vaak dat een jongvolwassene een herseninfarct krijgt. Mijn leeftijd heeft er misschien wel aan bijgedragen dat het herstel snel op gang kwam. Na tweeëneenhalve week mocht ik naar huis.

Ben wel heel boos geweest op mijn lichaam. Mijn oude leven bestond uit hard werken, hard feesten. Ik was die gezellige meid die zei: ‘Doe mij nog een shotje’. Ineens schuifelde ik met een rollator door het dorp, als een bejaarde vrouw. Ik had geen werk meer, woonde bij mijn moeder en had geen idee wat ik verder aan moest met mijn leven.

Na acht weken kon ik beginnen aan de poliklinische revalidatie bij Sophia Revalidatie Den Haag. Samen met mijn behandelaars, zoals de fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en psycholoog, zetten we een revalidatierooster in elkaar. Zoals altijd in mijn leven wilde ik veel en snel. Daarin ben ik bij Sophia Revalidatie goed afgeremd. Na een jaar kreeg ik eindelijk de boodschap dat ik lichamelijk sterk genoeg was om te gaan werken. Ik dacht: ‘Hè, hè, eindelijk!’ Ik wilde net als ieder ander weer lekker aan de slag. Als ze me mijn gang hadden laten gaan, had ik lachend een hectische baan van 40 uur geaccepteerd. Gelukkig kenden ze me bij Sophia Revalidatie inmiddels goed genoeg om me aan te melden bij Weustink&Partners die mij volgens de Brains4U-methode hebben begeleid. Karin van Hulst, jobcoach bij Weustink&Partners, begeleidde mij in het re-integratietraject. Terug naar mijn oude baan als intercedent bij een uitzendbureau zag ik niet zitten. Daarvóór had ik bij een bank gewerkt en dat voelde wel goed. Via het maatjessysteem van Brains4U werd ik gekoppeld aan Lisette Janssen, financieel adviseur bij Rabobank Westland. Dankzij Lisette en haar manager Robert Calkhoven kon ik werkervaring opdoen. Eerst simpele administratieve klussen en daarna naar de afdeling Dagelijkse bankzaken. Steeds leerde ik meer over mezelf en wat ik aankon. Ondanks dat ik lichamelijk goed hersteld ben, heb ik blijvende hersenschade. Als ik erg moe ben, tintelt de hele linkerzijde van mijn lichaam. Ook kom ik dan moeilijk uit mijn woorden. Het is soms lastig, maar ik moet tijdig mijn grenzen aangeven. Inmiddels werk ik 24 uur per week bij het COF, Centrale Ondersteuning Financieren, van de Rabobank in Den Haag. Ik doe daar een administratief project dat goed bij me past. Alles is in overleg gegaan met Karin van Hulst; ik heb veel te danken aan Brains4U. Als het project bij de Rabobank in september niet wordt verlengd, ga ik zelf op zoek naar een nieuwe baan. Ik ken mijn grenzen en mijn pluspunten. Ik ga die uitdaging aan!’