Nicole Voet en Inez van der Ham zijn beiden revalidatiearts. Om beurten maken ze voor Revalidatie Magazine een vlog over hun dagelijks werk.

In RM lichtte Inez van der Ham, ze werkt voor Rijndam Revalidatie in Rotterdam, toe waarom ze dit doet: ‘Ik werk met kinderen vanaf de leeftijd van vier jaar, en hun families. De kinderen hebben allerlei verschillende diagnoses of aandoeningen, waardoor ze moeite hebben om zich te ontwikkelen. Het is echt heel erg mooi werk. Maar ik merk dat veel mensen zich niet zo goed kunnen voorstellen wat je nou eigenlijk dóet als kinderrevalidatiearts. Daarom leek het me leuk om een paar vlogs te maken daarover.’

Nicole Voet werkt bij Klimmendaal in Arnhem op de afdeling voor mensen met hersenletsel. Zij maakte vlogs over de behandeling bij neglect, het verschijnsel waarbij een deel van het lichaam of de omgeving niet wordt waargenomen, over de inzet van de Grail, een loopband met virtual reality, en over onderzoek naar transcraniële Direct Current Stimulatie (tDCS), een behandelmethode die bij mensen met een vertraagde informatieverwerking het herstel kan bevorderen.

Revalideren met de robot – Inez van der Ham

 De kinderrevalidatiearts geeft voorlichting – Inez van der Ham

Transcraniële Direct Current Stimulation – Nicole Voet

Looptraining met Grail – Nicole Voet

Neglect – Nicole Voet