3 november 2023

Leerlingen van verschillende basisscholen gaan in de maand november zoveel mogelijk brownies bakken én verkopen voor Vrienden van Rijndam. De scholen in Rotterdam en omgeving doen met verschillende klassen mee aan de actie en gaan thuis of op school aan de slag met het recept van Wijktheater De Buurvrouw. Met de opbrengst hoopt de stichting zoveel mogelijk geld op te halen voor het nieuwe Rotterdams Onderwijs- en Revalidatiecentrum (het ROeR).

Voor de kinderen van het ROeR

In een prachtig nieuw gebouw in Schiebroek krijgen kinderen van 0 tot 20 jaar straks onderwijs en revalidatie. Rijndam Revalidatie, Stichting BOOR, Mytylschool de Brug en Tyltylschool Rotterdam bundelen hun krachten om in het ROeR het beste te bieden aan kinderen met een beperking. Gewoon meedoen in onderwijs, dagbesteding, sport, muziek, spel en hobby; daar draait het om in het ROeR.

Sport- en spelmateriaal

Stichting Vrienden van Rijndam probeert zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor het ROeR om speciale voorzieningen aan te schaffen. Extra’s waarvan de kosten buiten het reguliere zorgbudget vallen, zoals aangepast sport- en spelmateriaal, een speciaal kinder-loop-lab en fijne wachtruimtes waar de kinderen zich thuis voelen. Behalve geld ophalen, wil de stichting ook meer bekendheid geven aan het ROeR. Door de basisschoolleerlingen in actie te laten komen, worden zij er meer van bewust dat gewoon meedoen niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is.

Samenwerkingen

De brownieactie is ontstaan in samenwerking met Wijktheater De Buurvrouw. Het wijktheater is vlakbij het ROeR en werkt veel met stagiaires van de Mytylschool. Scholen die deelnemen aan de brownieactie zijn: basisschool Park16Hoven, Montessorischool Tuinstad, Fatimaschool, Dominicus Kindcentrum en Jenaplanschool De Kwakel. Van deze scholen doen meer dan 600 leerlingen mee. Zij hopen zoveel mogelijk brownies te bakken en te verkopen voor het goede doel. Zo snoept iedereen een beetje mee van dit mooie initiatief.

Iedere bijdrage telt

De stichting Vrienden van Rijndam zet zich sinds 2018 in om wensen van revalidanten van Rijndam Revalidatie en hun naasten te realiseren. De stichting richt zich op kinderrevalidatie, innovatieve revalidatie en een aangenaam verblijf. Kijk voor meer informatie over de actie en stichting Vrienden van Rijndam op www.vriendenvanrijndam.nl.

Meer nieuws