2 juli 2024

Het expertisecentrum voor revalidatie Basalt en de zorgorganisatie Pieter van Foreest gaan een nieuw pand realiseren in de Kop van de Buitenhof in Delft. In dit pand vestigt Basalt de polikliniek voor revalidatie, en opent Pieter van Foreest een kliniek voor geriatrische revalidatie. Daarnaast wordt ook het nieuwe onderkomen van de Maeterlinckschool (speciaal onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking en langdurig zieke leerlingen) op dit perceel gebouwd. De verwachting is dat in 2028 de deuren open gaan, waardoor alle kennis en kunde op het gebied van revalidatie, van jong tot oud, in samenhang kan worden aangeboden.

Hugo Keuzenkamp van Basalt (links) en Gert-Jan Waterink van Pieter van Foreest (rechts)

De samenwerking tussen Basalt en Pieter van Foreest maakt een gecombineerd zorgaanbod mogelijk, en vergroot de kwaliteit en doelmatigheid dankzij het delen van faciliteiten. Naast Basalt en Pieter van Foreest zullen ook andere zorgaanbieders, waaronder een huisarts en fysiotherapeuten, hun intrek nemen in het pand. De integratie van zorgfaciliteiten zal zorgen voor een naadloze overgang tussen verschillende zorgverleners, wat de efficiëntie en effectiviteit van de zorg ten goede zal komen.

Deze innovatieve benadering van samenwerking belooft een win-win situatie te creëren, niet alleen voor de patiënten, maar ook voor de zorgverleners. Door de korte lijnen en nauwe samenwerking tussen Basalt, Pieter van Foreest en andere zorgaanbieders, zal er een vruchtbare omgeving ontstaan voor kruisbestuiving van kennis en expertise op het gebied van revalidatie. Bovendien zullen de zorgverleners kunnen werken in een modern pand met state-of-the-art faciliteiten, wat de kwaliteit van zorg ten goede zal komen.

Over Pieter van Foreest

Pieter van Foreest is een gerenommeerde zorgorganisatie die zich richt op het bieden van zorg aan ouderen in de regio Delft. Met een breed scala aan diensten en voorzieningen ondersteunt Pieter van Foreest ouderen een zo zelfstandig en comfortabel mogelijk leven te bieden.

Meer nieuws