17 mei 2023

Veel revalidatie-instellingen en -professionals geven aan dat ze het moeilijk vinden om verwijzers, ketenpartners en verzekeraars te laten zien wat het effect is van medisch specialistische revalidatie (MSR). Daarom heeft Revalidatie Nederland een aantal nieuwe (voor leden) vrij beschikbare video’s laten maken die vertellen wat MSR kan betekenen voor haar patiënten.

Frank, Mijke en Paul zijn drie bijzondere mensen die de grip op hun lichaam kwijtraakten. Door bijvoorbeeld complicaties bij de geboorte, een beroerte of een auto-ongeluk. Dankzij hun eigen motivatie en inzet, de ondersteuning van naasten én de medisch specialistische revalidatie, werd die levenswending geen einde, maar een nieuw begin. In de nieuwe video’s van Revalidatie Nederland vertellen ze hoe ze hun leven hebben opgebouwd en wat hen motiveert.

De verhalen van Frank, Mijke en Paul zijn prachtig in beeld gebracht in verschillende video’s. Een lange versie van 10 minuten neemt de kijker mee in het volledige verhaal. Daarnaast is er ook een meer beknopte versie die ook goed kan worden ingezet bij presentaties, aan een publiek dat nog niet bekend is met de medisch specialistische revalidatie. En een drietal korte video’s per persoon. Alle video’s zijn te bekijken op deze pagina en worden de komende weken ook gedeeld op de social media kanalen van Revalidatie Nederland.

Bekijk een versie van deze video zonder ondertiteling op YouTube.

Een goed verhaal zegt meer dan een set uitkomstmaten of een tabel technische informatie. Als Revalidatie Nederland zijn we daarom trots op deze mooie video’s. Omdat verhalen een weerspiegeling zijn van de corporate story, die Revalidatie Nederland met haar leden in 2021 heeft geschreven, hopen we dat veel revalidatie-instellingen en -professionals de video’s zullen gebruiken om hun partners te laten zien wat wij met onze sector bereiken.

We bedanken Frank, Mijke en Paul voor hun medewerking en bereidheid om hun verhalen te delen, samen met De Meemakers die deze verhalen vertaalden naar deze prachtige video’s.

Meer nieuws