30 mei 2023

Woensdag 14 juni organiseert Revion het allereerste E-sports toernooi aangepast gamen in Nederland! Jongeren met een beperking, in de leeftijd van 10-18 jaar, gaan tijdens dit toernooi in teams met en tegen elkaar gamen met aangepaste toetsenborden, knoppen en joysticks. De jongeren zijn onder behandeling bij de Revion partners Basalt, Klimmendaal en Revalidatie Friesland. De games die gespeeld worden zijn FIFA (sport) en Fortnite. Met dit E-sports toernooi wil Revion aandacht vragen voor gamen voor jongeren met een beperking. Voor hen biedt gamen, naast de voldoening van het spelelement, ook sociale contacten.

Jongeren met een beperking denken vaak dat gamen voor hen niet is weggelegd. Met het toernooi laat Revion zien en ervaren dat ook zij plezier kunnen beleven aan online gamen. Tijdens het toernooi zijn hulpmiddelen beschikbaar zoals aangepaste toetsenborden, knoppen en joysticks etc. Zo zijn de deelnemers in staat om net zo goed te gamen als jongeren zonder beperking.  

Een groot voordeel van gamen zijn de sociale contacten. Jongeren met een beperking hebben in het dagelijks leven vaker moeite met het leggen van sociale contacten, maar door te gamen kunnen zij online plezier hebben en makkelijker contact maken met andere jongeren. Ze kunnen optrekken in een game door bijv. samen te proberen een doelpunt te maken bij een online voetbalgame of juist samen een tegenstander te verslaan in een spannend spel. Online gamen draagt dus bij aan de sociale ontwikkeling.

De deelnemers van het Revion E-sports toernooi gamen onderling op een van de revalidatielocaties, maar ze gaan ook juist samen gamen in teamverband tegen de deelnemers op de andere locaties. Ze strijden om een felbegeerde beker die door het beste team van Revalidatie Friesland, Klimmendaal of Basalt te winnen is. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een mooie medaille. Het Revion E-sports toernooi aangepast gamen is woensdag 14 juni van 12.00 – 16.00 uur.

Meer nieuws