21 december 2023

De leden van Revalidatie Nederland hebben Michel Dutrée op 14 december benoemd als nieuwe voorzitter van hun branchevereniging voor aanbieders van medisch specialistische revalidatie. Dutrée volgt Dorine Wekking op, die deze rol de afgelopen 6 jaar heeft vervuld.

Dutrée heeft veel zin in zijn opdracht. “De revalidatiesector heeft enorme potentie met zijn nadruk op gezondheid en op de mogelijkheden die patiënten nog hebben in hun dagelijks leven. Daar is wel een transitie nodig voor nodig, in de sector en daarbuiten. Ik heb heel veel zin om daar een bijdrage aan te leveren.” Martijn Klem, directeur van Revalidatie Nederland vult aan: “Michel Dutrée heeft een jarenlange ervaring in de zorg die uitstekend past bij de uitdaging waar Revalidatie Nederland voor staat, en we hebben er alle vertrouwen in dat we samen met Michel dit transitieproces goed gaan doorlopen.”

Opgeleid als arts werkte Dutrée, die gepromoveerd is op medische technologie, onder andere voor LUMC, Berenschot, Prismant, Onderzoeksraad voor Veiligheid en Nefarma. De afgelopen tien jaar heeft Dutrée zich toegelegd op de begeleiding van processen als: het hoofdlijnenakkoord wijkverpleging, ijzeren voorraad geneesmiddelen en geestelijke verzorging thuis. Daarnaast is Dutrée werkzaam als voorzitter en toezichthouder in de zorg en is hij actief als mediator en raadgever in de zorg.

Foto: copyright Renata Dutrée

Meer nieuws