Het Maasstad ziekenhuis bevindt zich al jaren in Rotterdam-Zuid en mede daardoor heeft het een hechte band met de bevolking. Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medische zorg, met vrijwel elk medisch specialisme en een aantal topklinische en bijzondere functies voor complexe zorg zoals het brandwondencentrum. De revalidatiegeneeskunde werkt samen met veel van deze specialismen en we komen op diverse klinische afdelingen.

Naast poliklinische revalidatie op de locaties Rotterdam en Spijkenisse wordt ook zorg gedragen voor de revalidatiezorg in de regio Zuid-Holland zuid middels detachering van revalidatieartsen naar Goeree-Overflakkee.

In het revalidatiecentrum doorlopen jaarlijks minstens 600 mensen een poliklinisch revalidatietraject. Naast revalidatie bij onder andere neurologische en orthopedische diagnosen is er een samenwerking met het brandwondencentrum, wordt complexe handproblematiek behandeld binnen het Hand en Pols Centrum en vinden er groepsbehandelingen plaats voor longrevalidatie, revalidatie bij oncologie, pijnrevalidatie en revalidatie bij hypermobiliteit.

Zoals het Maasstad Ziekenhuis een topklinisch ziekenhuis is streeft ook het revalidatiecentrum naar een hoge standaard van zorg met aandacht voor wetenschap en opleiding.

Locaties: Rotterdam, Spijkenisse

Contactinformatie