Branche

Hoeveel revalidatiezorg is er in een jaar geleverd, welke behandelvormen kent de medisch specialistische revalidatie, welke patiëntengroepen zijn er?

Antwoorden op deze en andere vragen over de branche vindt u in het brancherapport. Revalidatie Nederland brengt dit rapport jaarlijks uit.
Centraal in het brancherapport staat de medisch specialistische revalidatie, zoals die wordt geboden in Nederlandse revalidatiecentra.

In het rapport vindt u zowel kwantitatieve als kwalitatieve gegevens. Dus niet alleen cijfers over de geleverde zorg, het personeel en de financiën, maar ook informatie over kwaliteitsbewaking en veiligheidsmanagement in de instellingen.

Patiëntgegevens in het rapport zijn gebaseerd op de DBC-data die afkomstig zijn van het landelijke DBC-informatiesysteem DIS.

Alle informatie staat uitgebreid in het Brancherapport

Wil je meer weten over het ontstaan van de medisch specialistische revalidatiesector? Bekijk dan de film 'Van figurant naar regisseur' die hierover gemaakt is. 

Fysiopraxis publiceerde ook een interessant artikel over het ontstaan van de revalidatiesector. Klik hier om het artikel te downloaden.