21 april 2023

Prof. dr. Annemieke Buizer (Amsterdam UMC, locatie VUmc) is uitgeroepen tot Docent van het Jaar 2023. De prijs werd tijdens het online Colloquium van de VRA, op 21 april 2023, bekend gemaakt door Maartje Kamps van de Junior VRA. Naast Annemieke Buizer waren genomineerd: dr. Rutger Dahmen en dr. Ilse van Nes.

De trofee en de oorkonde zijn kort na de bekendmaking door Anke Pons van de Junior VRA (op foto rechts) uitgereikt aan Annemieke Buizer in het Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Annemieke was genomineerd vanwege haar bijdrage in de themacursus 7: Aandoeningen bij
kinderen, jeugdigen en adolescenten
uit september 2022. Alle aiossen revalidatiegeneeskunde hebben kunnen stemmen op hun favoriete docent. Annemieke is door de aiossen gekozen als Docent van het Jaar door haar enthousiasme en bevlogenheid ten aanzien van het vakgebied, haar fijne stem en de manier waarop ze kennis simpel en helder kan overdragen tijdens de cursus.

Sinds 2015 wordt jaarlijks de verkiezing Docent van het jaar gehouden. Deze prijs wordt elk jaar tijdens het voorjaarscongres van de VRA uitgereikt aan de winnaar van een digitale verkiezing, die in het voorjaar wordt gehouden onder aiossen revalidatiegeneeskunde. Degene die de titel ‘Docent van het Jaar’ krijgt is een revalidatiearts die tijdens cursussen en/of congressen kennis over de revalidatiegeneeskunde op een boeiende, enthousiaste en leerzame manier overbrengt op aiossen revalidatiegeneeskunde. De winnaar is hiermee een voorbeeld voor andere revalidatieartsen en aiossen revalidatiegeneeskunde. De prijs bestaat uit een eervolle vermelding ‘Docent Revalidatiegeneeskunde van het Jaar’ van het betreffende jaar. Hiervoor worden een oorkonde en een trofee uitgereikt.

Meer nieuws