10 juli 2024

Bij Basalt Kinderrevalidatie Den Haag werkt sinds kort bewegingstechnoloog Bonita Janse op de afdeling Kinderrevalidatie. Bij volwassenen- of kinderrevalidatie zijn wel vaker bewegingstechnologen betrokken (voor bijv. een gangbeeldanalyse) maar sinds kort is de bewegingstechnoloog bij Basalt -in de vorm van een pilot- ook echt onderdeel van het Kinderrevalidatieteam.

Joana (8 jaar) kan zelf- door hulp van de bewegingstechnoloog- een spraakcomputer gebruiken voor andere digitale toepassingen

De bewegingstechnoloog is zowel bij de afdeling IQ+R (Innovation, Quality + Research) als bij de kinderrevalidatieafdeling werkzaam, met als resultaat dat kinderen die bij Basalt revalideren écht gebruik kunnen maken van nieuwe of bestaande digitale en technologische toepassingen. Hierin vindt altijd afstemming plaats met de behandelend ergotherapeut/logopedist/fysiotherapeut etc. Voor hen is de bewegingstechnoloog de link met de technologische wereld. In alles fases van een behandeltraject weten de bewegingstechnoloog en de behandelaar elkaar goed te vinden. Het kan het gaan om nieuwe technologische ontwikkelingen, maar ook om een bestaande die beter of anders voor kinderen kan worden ingezet.

Joana (8 jaar en door een spierziekte lichamelijk ernstig beperkt) is heel blij met de hulp van de bewegingstechnoloog. Ze is een jonge slimme meid die ook heel graag net als andere kinderen bijv. selfies wilde maken. Met de spraakcomputer die zij met haar ogen en 1 wijsvinger bedient kan zij nu -dankzij de hulp van de bewegingstechnoloog- leuke selfies van zichzelf maken. Net als dat ze nu via de spraakcomputer een e-book kan lezen en de digitale bladzijdes zelf om kan slaan, zonder dat haar moeder dit voor haar hoeft te doen. Voor Joana ging een wereld open. Mede door inzet van de bewegingstechnoloog kan Basalt Kinderrevalidatie de ontwikkeling en zelfstandigheid van kinderen met een beperking vergroten.

Meer nieuws