10 november 2023

De Van Hoytema Trofee 2023 is toegekend aan dr. I.J. W. (Ilse) van Nes, vanwege haar brede zichtbaarheid als ambassadeur van het vak en haar inhoudelijke bijdrage met name op het gebied van dwarsleasierevalidatie. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA), op 9 november 2023, is Ilse als winnaar van deze prijs uitgeroepen en op 10 november nam zij trofee in ontvangst.

De jury van de Van Hoytema Trofee bestond dit jaar uit:

De jury heeft de vanuit de VRA commissies aangedragen kandidaten besproken, gewikt en gewogen, en besloten om Ilse aan het bestuur voor te dragen als prijswinnaar vanwege haar brede zichtbaarheid als ambassadeur van het vak en haar inhoudelijke bijdrage met name op het gebied van dwarsleasierevalidatie.

De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter prof. dr. Frans Nollet. Ilse heeft zich in de afgelopen periode in woord en geschrift bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de revalidatiegeneeskunde. Zij is zichtbaar in publieke en sociale media en is een bevlogen ambassadeur van ons vak. Zo heeft zij onder andere het dwarslaesie-onderzoek bij een breed publiek bekend gemaakt. Ilse is actief in zorg, onderzoek en opleiding en werd in 2021 uitgeroepen tot beste opleider van Nederland, vanuit alle specialismen. Daarnaast is Ilse binnen de VRA actief in o.a. het Concilium en als secretaris van de Plenaire Visitatiecommissie (PVC).

Van Hoytema Trofee

De Van Hoytema Trofee wordt sinds 1980 elk jaar uitgereikt door de VRA, aan een lid dat zich in woord, geschrift en/of beeld bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de revalidatiegeneeskunde. Ieder lid van de VRA kan in aanmerking komen voor deze wisseltrofee.

Ilse, van harte gefeliciteerd met deze eervolle onderscheiding!

Meer nieuws