12 september 2023

Op 12 november 2023 is de tweede editie van de Inofec Maastunnelloop. Ruim duizend deelnemers starten in het park bij de Euromast in Rotterdam en lopen langs iconische plekken als de Maastunnel, Erasmusbrug en Katendrecht. Aan deze loop kan iedereen meedoen: rennend, lopend of rollend en van jong tot oud. Organisator Epic Runs heeft Vrienden van Rijndam, net als vorig jaar, gekozen als het goede doel van de loop.

Meedoen voor het goede doel

De stichting Vrienden van Rijndam zet zich sinds 2018 in om wensen van revalidanten van Rijndam Revalidatie en hun naasten te realiseren. Het bedrag wat dit jaar met de Maastunnelloop opgehaald wordt, is bestemd voor de aanschaf van interactief sport- spel, – en oefenmateriaal. Met dit materiaal kunnen kinderen met een beperking nog beter (en leuker!) revalideren.

Meedoen wil iedereen, maar wat als dit niet vanzelf gaat?

Veel kinderen bij Rijndam Revalidatie worden dagelijks geconfronteerd met hun beperking en moeten hard werken om ‘gewoon’ mee te kunnen doen, wat leeftijdsgenootjes zonder een beperking gemakkelijker afgaat. ​Sporten, spelen en bewegen is voor hen niet altijd vanzelfsprekend. Met de aangepaste materialen werken kinderen aan hun fitheid en welzijn. Ze krijgen meer mogelijkheden om mee te doen aan activiteiten, die voor de meeste andere kinderen heel normaal zijn. Want gewoon meedoen, is voor deze kinderen eigenlijk heel bijzonder!

Inclusief evenement

De Maastunnelloop is een inclusief evenement waaraan iedereen kan meedoen. Jong en oud, met en zonder beperking. Of deelnemers nu aan de 1km familieloop mee willen doen in een rolstoel, 10 km willen hardlopen met een team van vrienden of collega’s of 10km wandelen met een prothese; iedereen is op elk niveau welkom!

Deelnemers kunnen hun loop extra betekenis geven door een donatie te doen aan de Vrienden van Rijndam. Daarnaast bestaat de mogelijkheid samen met vrienden, collega’s of met een businessteam in actie te komen voor Rijndam. De teams kunnen zich laten sponsoren met een eigen geefpagina. Inschrijven kan via https://www.epicruns.nl/maastunnelloop/. Meer informatie over het goede doel: https://www.geef.nl/nl/actie/ik-steun-rijndam-revalidatie-tijdens-de-maastunnelloop/donateurs

Meer nieuws