15 april 2024

De Wetenschap Talent Award 2024 is gewonnen door Nienke Kerver, aios revalidatiegeneeskunde uit het OOR Noord Oost (circuit Groningen/Friesland). Tijdens het online Colloquium, op 12 april 2024, maakte juryvoorzitter prof. dr. Vincent de Groot de winnaar van deze trofee bekend.

Nienke Kerver wordt door de jury beoordeeld als een onderzoeker met een mooi aantal publicaties, waarbij ze in vijf publicaties de eerste auteur is. Ook na haar promotieonderzoek is Nienke nog bezig met aanvullende onderzoeken. Het valorisatie-aspect van het door Nienke verrichte onderzoek wordt geroemd door de jury. Nienke heeft tevens een zeer waardevolle ervaring met implementatie op een voor de revalidatie zeer relevant onderwerp. De prijs zal nog persoonlijk uitgereikt worden. 

De andere genomineerden voor deze prijs waren: Tim Crul en Lisanne Houben.

De jury bestond dit jaar uit: Vincent de Groot (voorzitter Concilium), Nicole Voet (namens WeCo) en prijswinnaar van vorig jaar Wouter Vints.

Over de Wetenschap Talent Award

De Wetenschap Talent Award wordt toegekend aan een aios revalidatiegeneeskunde die zich tijdens de opleiding op wetenschappelijk terrein bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt met betrekking tot de revalidatiegeneeskunde. Bij deze prijs hoort een wisseltrofee en een bedrag van 500 euro, beschikbaar gesteld door AbbVie. Het doel van deze prijs is het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek onder aiossen en revalidatieartsen.

Meer nieuws