14 maart 2024

Op woensdag 27 maart is de kinderen- en jongerenafdeling van Revalidatie Friesland te zien in het live tv-programma ‘Geef om je hersenen’. Omroep Max en de Hersenstichting vragen in dit programma aandacht voor de gevolgen van een hersenaandoening. Presentatoren Sybrand Niessen en Martine van Os gaan in gesprek met mensen met een hersenaandoening, hun naasten en met onderzoekers die er alles aan doen om hersenaandoeningen beter te behandelen en in de toekomst te genezen.

Viggo Waas gaat in gesprek met jongeren met hersenletsel

In de aflevering is te zien dat cabaretier en ambassadeur van de Hersenstichting Viggo Waas op bezoek gaat bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag. Viggo weet als geen ander hoe groot de gevolgen zijn na een herseninfarct. Hij gaat in gesprek met Damian, Jesper, Fardau en Leonie die op de kinderen- en jongerenafdeling van Revalidatie Friesland gerevalideerd hebben en nog iedere dag keihard knokken voor hun herstel. Want wat is de impact van hersenletsel op je leven als je een tiener bent? Live in de uitzending vertelt Erik Scherder over het belang van hoop en perspectief voor deze jongeren. Verder is er in de uitzending aandacht voor de ziekte van Huntington en dementie.

Over de Hersenstichting

De Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Al meer dan dertig jaar legt de Hersenstichting verbanden tussen verschillende soorten hersenaandoeningen en mogelijke oplossingen. Want als je iets leert over de ene hersenaandoening, kan dat ook van betekenis zijn voor een andere. Zo worden er steeds meer oplossingen gevonden om hersenaandoeningen te voorkomen, beter te behandelen en in de toekomst zelfs te genezen. 

Geef om je hersenen is te zien op woensdag 27 maart om 20.30 uur bij MAX op NPO 1.

Update 28 maart 2024: Bekijk de aflevering op de NPO website

Meer nieuws