15 april 2024

René Oosterwijk (CIR, clinics in revalidatie) is uitgeroepen tot Docent van het Jaar 2024. De prijs werd tijdens het online Colloquium van de VRA, op 12 april 2024, bekend gemaakt door Sigrid Meijer van de Junior VRA. Junior-VRA lid Iris de Nie reikte deze week de prijs uit.

Junior-VRA lid Iris de Nie reikte de prijs, een oorkonde en een beeldje, uit aan René Oosterwijk.

Over de prijswinnaar

René was genomineerd vanwege zijn bijdrage als docent en coördinator van themacursus 6: Chronische pijn . Alle aiossen revalidatiegeneeskunde hebben kunnen stemmen op hun favoriete docent.

René is door de aiossen gekozen als Docent van het Jaar vanwege zijn enthousiasme, bevlogenheid en kennis van zaken. Aiossen schrijven hierover: ‘Hij weet zijn zijn kennis en enthousiasme voor de pijnrevalidatie over te brengen en brengt de principes en meerwaarde van dit aandachtsgebied voor het voetlicht. De themacursus Chronische pijn is heel goed opgezet, zeer interactief en inspirerend. Er is duidelijk veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van de cursus, waarbij René de mogelijkheden van het nieuwe onderwijssysteem direct heeft toegepast. Tijdens de cursus wordt veel ruimte gecreëerd voor inbreng vanuit de aiossen.’

Naast René Oosterwijk waren genomineerd: Helma Hijdra en dr. Fred de Laat.

Verkiezing Docent van het Jaar

Sinds 2015 wordt jaarlijks de verkiezing Docent van het jaar gehouden. Deze prijs wordt elk jaar tijdens het voorjaarscongres van de VRA uitgereikt aan de winnaar van een digitale verkiezing, die in het voorjaar wordt gehouden onder aiossen revalidatiegeneeskunde. Degene die de titel ‘Docent van het Jaar’ krijgt is een revalidatiearts die tijdens cursussen en/of congressen kennis over de revalidatiegeneeskunde op een boeiende, enthousiaste en leerzame manier overbrengt op aiossen revalidatiegeneeskunde. De winnaar is hiermee een voorbeeld voor andere revalidatieartsen en aiossen revalidatiegeneeskunde.
De prijs bestaat uit een eervolle vermelding ‘Docent Revalidatiegeneeskunde van het Jaar’ van het betreffende jaar. Hiervoor worden een oorkonde en een trofee uitgereikt.

Meer nieuws