Lustrum

Medisch specialistische revalidatie in 2030
Wat verwacht de patiënt van ons? 

Op 20 september 2017 viert Revalidatie Nederland haar 50-jarig bestaan. In dit kader organiseert Revalidatie Nederland een symposium voor genodigden met de titel 'Medisch specialistische revalidatie in 2030'. 

De revalidatiesector kijkt vooruit in de toekomst en wil inspelen op de veranderende omgeving. Revalidatie Nederland presenteert tijdens het lustrumsymposium verschillende scenario's. Welke zorgvraag heeft de patiënt in de toekomst en hoe kan de revalidatiesector hier het beste aan tegemoet komen?

Revalidatie Nederland heeft in samenwerking met BeBright de toekomstscenario's de afgelopen maanden ontwikkeld. Hiervoor hebben stakeholders en patiënten hun input geleverd. Uitgangspunt bij deze scenario's is het perspectief van de patiënt. Niet voor niets heeft Revalidatie Nederland bij de ontwikkeling van de toekomstscenario's gekozen voor een klankbordgroep die volledig uit patiënten bestaat. 

Tijdens het symposium komen zeer interessante sprekers aan het woord. Dr. André Kuipers gaat vanuit zijn kennis uit de ruimtevaart in op innovatie op technisch en medisch gebied. Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde, gaat in op de veranderingen in de maatschappij. Drs. Philip J. Idenburg MBA, partner bij BeBright, presenteert de toekomstscenario's voor de revalidatiesector. Dr. Mark Van Houdenhoven, bijzonder hoogleraar Economische bedrijfsvoering in de gezondheidszorg, geeft zijn visie op revalidatie en innovatie voor de patiënt in de toekomst. Dagvoorzitter is Femke Wolthuis. 

Gedurende de dag kunt u terecht op de informatiemarkt

We zijn tijdens dit symposium te gast bij PGGM in Zeist. Dit symposium wordt verder mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor VIR e-Care Solutions. We danken ook onze overige sponsoren: De Hoogstraat Orthopedietechniek, PGGM, Dotweb, Bewegingsvisie, Motek, HOTflo, Hello! Planner, Hersenstichting, Van Ree Accountants, Vreelandgroep, Eshuis Accountants en Adviseurs en Van Doorne. 

Programma

Aanmelden