28 mei 2024

Soms hoor je te veel, dat is het probleem. Onlangs hoorde ik op een parkeerterrein een dame tegen haar vriendin zeggen: ‘Zo’n aangepaste auto, dat is toch fijn voor zulke mensen?’, toen ze mij bezig zag met uit de auto klimmen.

Hè?!? Wacht even hoor… Ik ben dus een zulk mens blijkbaar. Joepie! Met een aangepaste auto inderdaad. Maar ik heb nog meer dingen voor zulke mensen hoor. Een onderrijdbare keuken voor zulke mensen, zo’n handig fietsachtig aankoppelapparaat voor aan de rolstoelen van zulke mensen, en een heuse zulke-mensen-wc in mijn huis.

Nog meer zulke-mensen-voordelen die je vaak hoort: in een attractiepark hoeven ze niet in de rij, wat voor dit zulk mens trouwens weinig zin heeft, want de meeste attracties zijn uitsluitend toegankelijk voor zulke mensen die nog een beetje kunnen lopen. En zulk een zulk mens ben ik helaas niet. Verder mag ik mijn zulke -mensen-auto parkeren op van die parkeerplaatsen voor zulke mensen want ik heb een zulke-mensen-parkeerkaart.

Want een zulke-mensen-parkeerplaats is leuk, maar wat heb je d’r aan als je de auto niet uit kan komen.

Maar goed, strikt genomen had ze wel een punt. Een aangepaste auto ís ook fijn voor zulke mensen, want het openbaar vervoer is namelijk zwaar kl…, ik bedoel, vrij slecht te doen voor zulke mensen als ik. En gelukkig bestaan die brede zulke-mensen-parkeerplaatsen, zodat zulke mensen met hun rolstoel naast de auto kunnen komen. Want een zulke-mensen-parkeerplaats is leuk, maar wat heb je d’r aan als je de auto niet uit kan komen. Of erger nog, er niet meer in omdat één of ander onzulk mens zijn bolide er veel te dicht naast heeft gezet.

Dus als u als niet zulk mens op een parkeerterrein bent waar alle parkeerplaatsen bezet zijn, behalve die ene met dat blauwe zulke mensen bord erbij, pik dan alstublieft niet stiekem dat plekje in. Zulk een mens bent u toch niet?

Auteur

BURUGO

BURUGO schrijft relativerende columns over het leven met een dwarslaesie. Volg hem ook op facebook.

Gerelateerde blogs

De grote sterke MC man

In de lift

Te dik