De aandoening Cerebrale parese (CP) ontstaat als gevolg van een hersenbeschadiging tijdens de zwangerschap of de bevalling. Het kind kan hierdoor stoornissen ontwikkelen op het vlak van taal, spraak, het bewegingsapparaat of het cognitieve vermogen. Spasticiteit en coördinatieproblemen zijn veelgehoorde klachten. Deze klachten houden niet op als het kind volwassen is. Ook als volwassene met CP kun je in het dagelijks leven beperkingen van je aandoening ondervinden. Revalidatie helpt hen zo goed mogelijk te functioneren.

Meer informatie is te vinden bij de revalidatie-instellingen en bij CP Nederland, de vereniging van en voor mensen met cerebrale parese, www.cpnederland.nl.

cpenontwikkeling.nl

Niet weer een website vol informatie die eigenlijk niemand leest. Wel makkelijk leesbare tekst en een praktische gesprekstool voor jongeren/jongvolwassenen met cerebrale parese, ouders van kinderen met cerebrale parese en zorgprofessionals. De informatie op de website kan snel gedeeld worden en geeft praktische tips voor een gesprek over CP en ontwikkeling.