Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Met Chris Graham (Professor of Clinical Psychology, Clinical Psychologist, University of Strathclyde\

De recent opgerichte INSPIRE NMD groep biedt een platform om onderling kennis en vaardigheden te delen met als doel de kwaliteit van psychosociale zorg voor mensen met langzaam progressieve spierziekten te verbeteren. Professor Christopher Graham is expert op het gebied van Acceptance and Commitment therapy (ACT) bij mensen met een spierziekte. Onlangs toonde een gerandomiseerde gecontroleerde studie – met mensen met FSHD, IBM, BMD en LGMD – aan dat ACT de kwaliteit van leven en stemming kan verbeteren (Rose et al., 2023). ACT is een nieuwere vorm van cognitieve gedragstherapie die tot doel heeft de psychologische flexibiliteit te bevorderen: “… de capaciteit om gedrag vol te houden of te veranderen op een manier die bewust en open contact met gedachten en gevoelens omvat, waardeert wat de situatie biedt, en de doelen en waarden van de persoon dient” – (McCracken & Morley, 2015).

Om de kennis te delen, een belangrijk doel van de INSPIRE NMD groep, worden er een webinar en twee online workshops (voertaal Engels) georganiseerd.

Webinar ACT

Webinar Acceptance and Commitment Therapy bij spierziekten NMD op 22 november van 15.00 tot 17.00 uur. – IS REEDS GEWEEST

Workshop ACT 1

Het creëren van een therapeutische relatie die psychologische flexibiliteit bevordert op 29 november van 15.00 tot 17.00 uur. IS REEDS GEWEEST

Workshop ACT 2:

Gangbare ACT-technieken om mensen te helpen psychologische flexibiliteit te ontwikkelen op 6 december van 15.00 tot 17.00 uur GMT. Inschrijven kan via deze link.

De doelen van de training zijn: Bekend raken met de ACT-benadering om stress en welzijn te begrijpen en leren hoe dit van toepassing kan zijn bij mensen met een spierziekte. Leren hoe een ACT-benadering voor het opbouwen van een effectieve therapeutische relatie eruitziet. Kennis opdoen over enkele therapie-methoden die men kan gebruiken om psychologische flexibiliteit te bevorderen en hiermee oefenen. Deelname is gratis voor leden van INSPIRE NMD en zorgprofessionals die werken met mensen met een spierziekte.

De eerste sessie zal voor iedereen toegankelijk zijn. De tweede en derde sessies zullen het meest nuttig zijn voor zorgprofessionals die psychologische behandelingen gebruiken in hun werk, en deze sessies zullen rollenspellen en oefeningen omvatten. De eerste sessie staat open voor maximaal 100 deelnemers sessie. De andere twee sessies zijn beperkt tot 40 personen. Voertaal is Engels.

Bij vragen over INSPIRE NMD of de webinar en workshops kan contact worden opgenomen met Nicole Voet, revalidatiearts: n.voet@klimmendaal.nl.

Volg de pagina van INSPIRE NMD op LinkedIn voor nieuws en toekomstige initiatieven op het gebied van psychosociale zorg bij kinderen en volwassenen met een spierziekte: https://www.linkedin.com/company/inspire-nmd/.

Praktische informatie

6 december 2023 @ 15:00 17:00

Online webinar