Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Een amputatie wordt vaker zowel door de patiënt als door de arts als stigmatiserend ervaren. Bij de patiënt omdat een amputatie betekent het verlies van de fysieke integriteit en mobiliteit en met forse invloed op de kwaliteit van leven.

Over de cursus

Amputatie is een onderdeel van een multidisciplinaire aanpak om het best mogelijke herstel voor de patiënt te verwezenlijken, met zo optimaal mogelijk functioneren op activiteiten en participatie niveau. Omdat wetenschappelijk onderzoek schaars is en er ook op congressen weinig aandacht voor is, bestaat het risico dat nieuwe technieken onvoldoende aan bod komen. Het oefenen van chirurgische amputatie technieken geeft de mogelijkheid om kennis te maken en nieuwe technieken aan te leren.

In deze masterclass wordt de nadruk gelegd op de hands-on snijzaal oefeningen waarin alle besproken amputatietechnieken zullen worden geoefend inclusief ‘targeted muscle reinnervation’. De indicaties en chirurgische aspecten van de botverankerde prothese komen ook uitgebreid aan bod.

Prothesemakers zijn de professionals die de dagelijkse zorg leveren voor mensen met een beenamputatie en zien dan ook direct de gevolgen van de chirurgische technieken. We bieden dan ook de deelnemers de gelegenheid om de dialoog te zoeken tussen chirurg en prothesemaker.

Dit is de enige masterclass chirurgische amputatie die in Nederland gehouden wordt met dit concept.

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor chirurgen, orthopeden, prothesemakers, revalidatieartsen en ouderejaars aios.

Praktische informatie

23 november 2023 24 november 2023

Radboudumc Studiecentrum

Geert Grooteplein 21
Nijmegen, 6525 EZ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie