Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Op donderdagavond 21 september a.s. (17.00-21.00 uur) wordt u tijdens het online webinar Bewust Bekwaam in vogel­vlucht mee­ge­nomen langs de belang­rijkste ingre­diënten van de bekos­tiging van de MSR die voor artsen van belang zijn. Het webinar Bewust Bekwaam is bedoeld voor revalidatieartsen.

De bekostigingsregels van de medisch specialistische revalidatie

  • Waarom mogen revalidatieartsen geen indirecte tijd schrijven?
  • Mag ik tijd schrijven als ik een patiënt heb gemaild?
  • Mag ik een patiënt uit een andere instelling (zoals ziekenhuis of verpleeghuis) behandelen?

Wordt u ook afgeleid door de vele onduidelijke regels in de bekostigingssystematiek van de medisch specialistische revalidatie?

Als u als revalidatiearts weet hoe de bekostigingssystematiek werkt, dan kunt u de (financiële) prikkels beter inschatten waardoor deze geen invloed hebben op de kwaliteit en inhoud van de behandeling. Daardoor bent u beter in staat het behandelteam aan te sturen en de patiënt de beste zorg op de beste plek te geven. Dit ondanks de steeds hoger wordende financiële druk en de ingewikkelde bekostigingsregels in de medisch specialistische revalidatie.

Inhoud Webinar

Luc te Boekhorst en Laura van Steenveldt nemen u in één avond mee langs de belangrijkste ingrediënten van dit bekostigingssysteem. Om de details van de bekostiging en de verschillende prikkels die in het systeem zitten te snappen, helpt het om eerst uitleg te krijgen over het totale systeem.

De avond beginnen we dan ook op een hoog abstractie niveau; over hoeveel geld er in de zorg omgaat, wie de spelers zijn en wat de verschillende rollen van deze spelers zijn.

Vervolgens werken we langzaam toe naar de specifieke regels. Over wat u moet doen en registeren en waarom. Om ervoor te zorgen dat de geleverde zorg op de juiste manier gedeclareerd kan worden.

We sluiten de avond af met een aantal praktische casussen — die u uiteraard ook zelf mag aanleveren — zodat u het geleerde direct in de praktijk kunt brengen.

Voor wie?

Het webinar Bewust Bekwaam is bedoeld voor revalidatieartsen.
We presenteren de inhoud online, zodat u na een lange werkdag niet ook nog hoeft te reizen. We starten om 17:00 uur en eindigen om 21:00 uur. Tussen 18:30 en 19:30 lassen we een pauze in, zodat u kunt eten.

Sprekers

Dit webinar wordt gegeven door Laura van Steenveldt en Luc te Boekhorst. Laura is sturing- en financieringsspecialist in de (medisch specialistische) revalidatie. Luc is DBC-specialist in de (medisch specialistische) revalidatie.

Beide hebben jarenlange ervaring in het ontwikkelen, analyseren en toepassen van de diverse bekostigings- en financieringssystematieken in de (revalidatie)zorg.

Praktische informatie

21 september 2023 @ 17:00 21:00

Online webinar