Hoe revalideer je van een dwarslaesie als je jong bent? Met veel positieve energie en doorzettingsvermogen! Jeugdrevalidant Kess kreeg door een bloeding in haar rug een dwarslaesie. Wat verandert er voor haar en hoe ziet zij de toekomst voor zich? Kess vertelt het in een aflevering van Het Klokhuis. Samen met haar revalidatie-arts en ergotherapeut legt ze uit wat het betekent om een dwarslaesie te hebben.
Bekijk de aflevering op de website van Het Klokhuis.
Gerelateerde artikelen Revalidatie Magazine
Podcast: De gidsen die je onderweg tegenkomt
In deze vijfde aflevering van de podcast Bergen Verzetten is het woord aan Stefan, geboren en opgegroeid in Trinidad en…
Podcast: Jezelf opnieuw uitvinden
In deze vierde aflevering van de podcast ‘Bergen Verzetten’ staat Sylvan centraal. Sylvan doorstond op 19 jarige leeftijd een motorcrossongeval,…
Mensen met een dwarslaesie voelen zich thuis in het diepe geworpen
Hoe kun je dwarslaesiepatiënten beter informeren over de overgang van revalidatiecentrum naar hun thuissituatie? Daarover buigen Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON)…
Gerelateerde artikelen Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde
Thuis meten van dystonie bij kinderen
Kunstmatige intelligentie voor bewegingsanalyse in de thuissituatie Innovatie Dystonie is een neurologische bewegingsstoornis, gekenmerkt door onwillekeurige spiersamentrekkingen, die forse impact…
Ontwikkeling van een hoog-intensieve revalidatiebehandeling voor kinderen met NAH
Steeds meer wetenschappelijke inzichten wijzen op het potentieel van intensieve fysieke revalidatie bij kinderen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) tijdens de…
Inzet van korset bij kinderen met spinale spieratrofie (SMA)?
Casuïstiek Sinds de introductie van medicamenteuze behandelopties voor SMA is er een afname in mortaliteit en een verbeterde functionele prognose…