Door bijvoorbeeld een ongeval in het verkeer kun je een hersenbeschadiging oplopen. Dit niet-aangeboren hersenletsel kan tot problemen in het dagelijks leven leiden. Zoals bij het bewegen, of in het omgaan met anderen. Revalidatie helpt je om beter met deze problemen om te gaan.

Meer weten

Meer informatie is te verkrijgen bij de revalidatie-instellingen, via www.hersenletsel.nl of www.hersenstichting.nl. Ook de website www.stophersentumoren.nl is interessant.

Gerelateerde artikelen Revalidatie Magazine

Neuroplasticiteit bij kinderen en jongeren na hersenletsel

De ‘tien geboden voor neuroplasticiteit’. Die presenteerde dr. Marsh Königs, neurowetenschapper en wetenschappelijk research director bij het Daan Theeuwes Centrum,…

Zoek de verschillen! Zo kun je de vele nieuwe loopsystemen het beste gebruiken

Op het gebied van looptraining heeft zich de afgelopen jaren een kleine revolutie voorgedaan binnen de revalidatie. De loopbrug maakt…

Ouders van Pleun: ‘Een goed gevoel komt door de kleine dingen’

20 november 2020 wordt de elfjarige Pleun uit Valkenswaard getroffen door een herseninfarct; de Ziekte van Lyme, zo blijkt later,…

Gerelateerde artikelen Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde

De Pronkhoek

Het verkrijgen van een mooie grant mag gevierd en dus ook gedeeld worden. Het NTR biedt op deze pagina’s een…

Cognitieve revalidatie: verleden, heden en toekomst

Cognitie is wat ons menselijk maakt; afwijkingen hierin kunnen onze identiteit aantasten. Stoornissen in cognitie kunnen het leven ontwrichten. Cognitieve…

‘Cognitieve revalidatie lijkt me bij uitstek een multidisciplinair proces’

Interview met Dirk Bertens, klinisch neuropsycholoog en onderzoeker Cognitieve revalidatie, met name bij patiënten met verworven hersenletsel, is de laatste…