Iedereen moet kunnen gamen, ook met een beperking. Ties Klok is kinderfysiotherapeut bij Klimmendaal en hij kent alle trucs en toepassingen om dat mogelijk te maken. In deze video gaat het over de Adaptive Gaming Kit van @logitech, die allerlei oplossingen biedt voor aangepast gamen. Tjerk, ofwel @Berkje23 op YouTube, laat zien hoe hij deze kit heeft ingezet voor zijn eigen ‘gaming set-up’.

Gerelateerde artikelen Revalidatie Magazine

Aangepast Gamen: Eenhandig Gamen

Iedereen moet kunnen gamen, ook met een beperking. Ties Klok is kinderfysiotherapeut bij Klimmendaal en hij kent alle trucs en…

Aangepast Gamen: Joysticks

Iedereen moet kunnen gamen, ook met een beperking. Ties Klok is kinderfysiotherapeut bij Klimmendaal en hij kent alle trucs en…

Gamen met een beperking

Ook met een beperking kun je de vetste games spelen, maar daarvoor moet je wel weten wat voor mogelijke aanpassingen…

Gerelateerde artikelen Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde

Technologie bij neuromusculaire aandoeningen: nu en in de toekomst

Drie submissies van het thema Gezondheid zijn gericht op gezonde leefstijl en leefomgeving, zorg bieden in de eigen leefomgeving, en het vergroten van de mate van participatie van mensen met een chronische aandoening. Om deze missies te realiseren zal er geïnnoveerd moeten worden, ook binnen de revalidatiegeneeskunde, om mensen te motiveren en ondersteunen gezond te blijven of te worden en daarmee kansen op participatie te vergroten. In dit artikel krijgt je enkele voorbeelden van veelbelovende innovaties uit de spierziekten-revalidatie die bij kunnen dragen aan deze missies.

Sensoren zijn de toekomst!

De technologie van draagbare sensoren ontwikkelt zich snel, zeker ook op het gebied van het meten van beweeggedrag. Ondanks deze ontwikkelingen en potentiële toepassingen worden draagbare sensoren voor het meten van beweeggedrag nog relatief weinig gebruikt in de revalidatiegeneeskundige zorg. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden en meerwaarde, maar ook de beperkingen en de hobbels naar implementatie.

‘De nieuw geprioriteerde kennishiaten omzetten in gefinancierde onderzoeksprojecten’

Mini-interview met Robert Pangalila, kinderrevalidatiearts bij Rijndam, over zijn vertegenwoordiging namens de Commissie Wetenschap en Innovatie van de VRA in de Projectgroep Kennisagenda Revalidatiegeneeskunde