Voor een revalidatiebehandeling kun je terecht in een revalidatiecentrum, verpleeghuis, ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum (ZBC). Deze werkgroep houdt zich bezig met alle zaken die betrekking hebben op de uitvoering en organisatie van de revalidatiegeneeskunde in de ziekenhuizen in Nederland, zowel academische als algemene ziekenhuizen.
Bestuur WZR
Voorzitter: Dr. E.Th. (Esther) Kruitwagen-van Reenen
E: e.t.kruitwagen@umcutrecht.nl
Secretaris: Openstaande vacature.
Penningmeester: mw. S. (Selma) Schut
E: s.schut@vanweelbethesda.nl
Documenten WZR
Reglement Werkgroep Ziekenhuisrevalidatie
Jaarverslag WZR 2022
Ledenlijst WZR 2021
Jaarverslag 2020
Uitgelichte NTR artikelen
Technologie bij neuromusculaire aandoeningen: nu en in de toekomst
In 2019 heeft het kabinet een brief aan de Tweede Kamer verzonden over het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid.1 In het…

Vroege toelaatbare gewichtsbelasting in traumapatiënten met peri- en/of intra-articulaire fracturen van de onderste extremiteiten
Proefschrift-artikel In revalidatiecentrum Adelante zagen de behandelaars dat patiënten die geopereerd waren aan een intra-articulaire fractuur van de onderste extremiteiten…

Ontwikkeling van een hoog-intensieve revalidatiebehandeling voor kinderen met NAH
Steeds meer wetenschappelijke inzichten wijzen op het potentieel van intensieve fysieke revalidatie bij kinderen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) tijdens de…

Inspanningsgebonden pijnsyndromen van het onderbeen
Samenvatting richtlijn Op initiatief van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) is een multidisciplinaire werkgroep ingericht die de richtlijn Inspanningsgebonden pijnsyndromen…
Uitgelichte RM artikelen

Jongeren en revalideren? Meer aandacht voor het echte leven is noodzakelijk
Wat hebben jongeren écht nodig in hun revalidatie? Een team van ervaringsdeskundigen en professionals werkte in het project Zie Mij Nu &…

Revalidatiecentra verbeteren eerstelijns zorg
Revalidanten krijgen thuis vaak met verschillende zorgverleners te maken. Het is belangrijk dat die zorg optimaal is en dus ook…

Een app en ondersteuning geven patiënt Rob (73) de regie over de behandeling van ALS
Met nieuwe wetenschappelijke projecten, vullen revalidatieartsen en onderzoekers de kennishiaten uit de recente Kennisagenda Revalidatiegeneeskunde. Het digitale zorgplatform ALS Thuismeten…

‘Pijnrevalidatie behoort tot ons vakgebied’
Zelf heeft Rob Smeets vanwege erfelijke spasticiteit al zijn hele leven met revalidatiegeneeskunde te maken. Wellicht dat zo de basis…