Zodra je jouw opleiding hebt afgerond, ben je geen aios meer maar een ‘jonge klare’. Ook dan zijn er allerlei zaken die je moet regelen. De VRA heeft hiervoor een handige checklist opgesteld.

Aanmelden als European Trainee in PRM en contact opnemen met de National Manager zie:

  • Deze moet volledig zijn afgerond. De RGS controleert dit steekproefsgewijs.
  • Het is mogelijk om van het gehele e-portfolio te exporteren. Klik hiervoor op het sleutel-icoon in het e-portfolio en ga naar ‘portfolio exporteren’.
  • Bericht sturen aan contactpersoon regio voor e-portfolio om e-portfolio te sluiten (er zijn maandelijkse kosten verbonden aan het portfolio). Voor meer informatie zie de pagina ‘E-portfolio Reconcept‘.
  • Deze krijg je automatisch, na indienen C-formulier bij RGS.
  • https://www.bigregister.nl/herregistratie
  • Zes maanden voor de herregistratiedatum wordt een oproep verzonden. Bij inschrijving in het BIG-register na 1 januari 2012 wordt de datum voor herregistratie vijf jaar vanaf datum van het artsexamen.
  • Door het VRA-lidmaatschap ben je als revalidatiearts automatisch lid van de FMS. De artsenwerknemersorganisatie LAD – Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband – is partner van de Federatie Medisch Specialisten. Vanwege dit partnerschap zijn artsen die in dienstverband werken via het FMS-lidmaatschap ook automatisch lid van de LAD.
https://www.demedischspecialist.nl/Federatie Medisch Specialisten (FMS): belangenbehartiging
medisch specialisten, opleidingsdossier en facilitatie
/coördinatie kwaliteitsbeleid.
https://www.lad.nl/Belangenbehartiging (aankomend) Artsen in Dienstverband
https://www.knmg.nl/GAIA accreditatie – RGS – artseninfolijn – loopbaanbureau

Lees verder over de opleiding revalidatiegeneeskunde