MS is een aandoening in de hersenen en het ruggenmerg, waarbij er op verschillende plekken ontstekingen ontstaan. Die ontstekingen zorgen ervoor dat de hersenen sommige functies niet goed kunnen uitvoeren. Je kunt daardoor allerlei klachten krijgen, bijvoorbeeld bij het zien, bewegen of praten. De klachten kunnen erg uiteenlopen, al komt vermoeidheid bij bijna alle MS-patiënten voor. De Werkgroep Multiple Sclerose bewaakt en verbetert de kwaliteit van de revalidatiegeneeskundige behandeling bij patiënten met multiple sclerose (MS). Ook biedt de werkgroep een structureel overleg voor revalidatieartsen die patiënten met multiple scleroseals aandachtspunt hebben.Leden van de werkgroep zijn revalidatieartsen, werkzaam door het hele land.

Bestuur

Voorzitter: mw. dr. J. (Jetty) van Meeteren
E: j.vanmeeteren@erasmusmc.nl

Leden
Mw. dr. E.K. (Liesbeth) Simmelink
E: e.k.simmelink@umcg.nl

Mw. W. (Willy) Rosbergen
Mw. J.A. (Conny) de Heer

Documenten

Ledenlijst 2022
Jaarplan 2022
Jaarverslag 2021
Jaarverslag 2020
Reglement WMS 2015 
Jaarverslag WMS 2022
Jaarplan WMS 2023

Uitgelichte RM artikelen

‘Buiten voel ik me weer mezelf’

Balansoefeningen op grote keien en krachttraining in de schaduw van een boom. De Beleeftuin van revalidatiecentrum Vogellanden in Zwolle draagt…

‘Voor het eerst viel het woord rouw’

Job Cohen, oud-burgemeester van Amsterdam, verloor in 2015 zijn vrouw Lidie aan de gevolgen van multiple sclerose. Het was een…

‘MS verloopt anders dan gedacht’

Mensen met multiple sclerose (MS) vormen een relatief nieuwe groep voor de revalidatiegeneeskunde. Pas de laatste twintig jaar is steeds…

Uitgelichte NTR artikelen

Cognitieve revalidatie: verleden, heden en toekomst

Cognitie is wat ons menselijk maakt; afwijkingen hierin kunnen onze identiteit aantasten. Stoornissen in cognitie kunnen het leven ontwrichten. Cognitieve…

‘Cognitieve revalidatie lijkt me bij uitstek een multidisciplinair proces’

Interview met Dirk Bertens, klinisch neuropsycholoog en onderzoeker Cognitieve revalidatie, met name bij patiënten met verworven hersenletsel, is de laatste…

Het belang van het meten van cognitief functioneren in het dagelijks leven

Cognitieve tests die worden afgenomen in een gecontroleerde setting, zoals de spreekkamer van de neuropsycholoog, leveren onmisbare informatie over de…

De normering van de Montreal Cognitive Assessment (MoCA) op de schop?

Volgens de originele interpretatie van de Montreal Cognitive Assessment (MoCA) wordt een score van 26 punten bij zowel een hoogopgeleide…